A válogatás szabályai

Alább hirdetjük meg a 2025. évi EGMO versenyen részt vevő 4 fős csapat kiválasztásának menetét. 

A versenyen való részvételre olyan lányok jogosultak akik 2024. december 1-én még nem fejezték be középiskolai tanulmányaikat és 2025. április 1-én még nem töltötték be a huszadik életévüket. (Jogosultsággal kapcsolatos kérdésekkel az egmo.hungary@gmail.com címen kereshettek minket.)

 

Válogatóversenyek:

Mindegyik fordulón a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A pontos időpontok, helyszínek és a regisztrációhoz a linkek itt fognak megjelenni amint elérhetőek.

Összesen három válogatóverseny lesz, mindegyik válogatón három feladattal. Minden feladatra 0-7 pontot lehet szerezni, így a válogatóversenyeken elérhető maximális összpontszám 3 x 3 x 7 = 63. 

  • Az első válogatóverseny várhatóan szeptember 27-én pénteken kerül megrendezésre Budapesten.
  • A második válogatóverseny várhatóan november 8-án pénteken kerül megrendezésre több nagyvárosban. Ez egyben az első IMO/MEMO válogatóverseny is.
  • A harmadik válogatóverseny várhatóan január 24-én pénteken kerül megrendezésre Budapesten.

A válogatóversenyeken csak körző, vonalzó és íróeszköz használható, más segédeszköz nem.

 

A csapat kiválasztása:

A 2025-ös EGMO csapatba a válogatóversenyeken összesen legtöbb pontot szerzett 4 versenyző kerül.

Holtverseny esetén a válogatóversenyeken szerzett 7 pontos feladatok száma dönt (több 7 pontos feladat jobb), ha ez is egyenlő akkor a 6 pontos feladatok száma dönt, … egészen az 1 pontosokig. Ha ezek mind egyenlőek lennének, akkor sorsolás dönt.Kérdésekkel Kiss Melinda Flórához és Kocsis Anetthez fordulhattok az egmo.hungary@gmail.com címen.